Vorige edities

Wonderlicht Alkmaar – 2020

In 2020 vond de eerste editie van Wonderlicht plaats. Het Alkmaarse Bolwerk was het decor van de magische avondwandeling. Langs de sfeervolle weggetjes van dit stadspark stonden vuurbakens, lichtobjecten en straattheater. De route ging tot slot door de Grote Kerk. De kerk was voor de gelegenheid uitgedost met honderden waxinelichtjes, wat een magisch gezicht was! Het sfeervolle festivalhart was neergestreken op het Canadaplein. Hier konden bezoekers genieten van een hapje, drankje, muziek en gezellig marshmallows roosteren bij het vuur.

Zie hier de aftermovie van 2020:

 

Wonderlicht Alkmaar – 2023

Na de zeer geslaagde eerste editie van Wonderlicht, stonden alle plannen al klaar voor een tweede editie. Die mooie plannen moesten even in de ijskast vanwege de corona crisis, maar gelukkig kon Wonderlicht in 2023 weer plaatsvinden!

Tweede editie Wonderlicht met ruim 20.000 bezoekers een groot succes!

17, 18 en 19 februari 2023 vond Wonderlicht plaats in de Alkmaarse binnenstad. Verspreid over drie avonden liepen ruim 20.000 bezoekers over het Alkmaarse Bolwerk langs vuurpotten, lichtinstallaties en straattheater. Als klap op de vuurpijl was er een indrukwekkende videoprojectie op de Molen van Piet. Deze show werd speciaal ontworpen in het kader van Alkmaar Ontzet 450 jaar en bracht een ode aan Adriaan Anthonisz, geestelijk vader van het Bolwerk en oud-burgemeester van Alkmaar. Ook deze editie was de Grote Kerk een onderdeel van Wonderlicht. Het Canadaplein was omgetoverd tot sfeervol festivalhart en daar werd volop genoten van marshmallows smelten, knusse zithoekjes en akoestische muziek van lokaal jong talent.

Kaartkopers doneren bijna 300 tickets

In het kader van verbindende initiatieven was er voor online kaartkopers een optie om een kaartje te doneren voor iemand anders. Het is hartverwarmend om te zien dat veel mensen gebruik hebben gemaakt van deze optie. Hierdoor werd het mogelijk om bijna 300 tickets te doneren aan gezinnen die het zelf niet kunnen betalen.

Zie hier de aftermovie van 2023:

 

Programma Wonderlicht 2023

Buddy project

Tijdens de eerste en tweede editie van Wonderlicht was ook het Buddyproject een harverwarmend onderdeel. Hier was een speciaal tijdslot voor gemaakt, waarin ouderen gekoppeld worden aan een buddy, om Wonderlicht samen te beleven. Aan de stralende gezichten van de 120 deelnemers en 120 buddy’s kon worden afgelezen dat dit een zeer gewaardeerd initiatief was!

Zie hier de aftermovie van het Buddyproject:

Contact

Vraagje?

Is iets je niet helemaal duidelijk met betrekking tot het buddyproject? Mail dan naar buddy@wonderlichtalkmaar.nl. Heb je een andere vraag? Mail dan naar info@wonderlichtalkmaar.nl.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.