Buddyproject

Bezoek Wonderlicht met begeleider

Ben je wat ouder, minder goed ter been, kan je niet tegen prikkels? Op vrijdag 17 februari gaan we speciaal voor jullie een uur eerder open namelijk om 17.00 uur. Wees er op tijd bij want er zijn maximaal 150 kaarten beschikbaar! Zie hier de video van 2020.

Voor wie en wanneer?

Wonderlicht wil graag toegankelijk zijn voor iedereen. Heb je een fysieke of mentale handicap, zit je in een rolstoel, kom dan naar dit speciale uur en neem wanneer nodig iemand mee die je kan begeleiden.

Hoe meld ik mij aan?

We hebben hartverwarmend veel reacties gekregen – daarom hebben we op dit moment geen buddy’s meer nodig! 

Wanneer je wilt dat wij een buddy voor je regelen dan kan dat via Joris Komen: buddyproject@wonderlicht.nl.

Praktische informatie

Locatie en route

 • Waar is Wonderlicht?
  Het festivalhart bevindt zich op het Canadaplein en de theaterwandeling start op de Molenbuurt/Kanaalkade.
 • Wat is de route van de magische theaterwandeling?
  De wandeling met buddy’s start op het Bolwerk, aan de kant van het Stadskantoor/Kanaalkade. De wandeling gaat over het Bolwerk, langs de Bergerbrug en Kneppelbrug, richting de Molen van Piet. Als u met de rolstoel bent, dan verlaat u het Bolwerk al voor de Molen van Piet. Via het Ritsevoort gaat u weer terug naar de Grote Kerk, waar de route eindigt.

Het buddyproject

 • Wie zijn de buddy’s?
  Iedereen (van 21 jaar en ouder) kan zich aanmelden als vrijwilliger voor het buddyproject.
 • Wie zijn de deelnemers?
  Mensen uit (de omgeving van) Alkmaar die een bepaalde drempel ervaren om Wonderlicht te bezoeken, bijvoorbeeld fysiek, mentaal of teveel prikkels ervaren.
 • Mag ik zelf bepalen welke deelnemer ik mee op pad neem?
  Ken je zelf iemand die geschikt is als buddy of deelnemer en wil je graag samen lopen? Dat kan! Geef het aan wanneer je je aanmeldt, dan zorgen wij dat jullie gekoppeld worden. Let op: je vriend, kennis of familie dient voor zichzelf een kaartje te kopen.

Praktisch

 • Hoe lang duurt Wonderlicht?
  Wij verwachten dat men ongeveer 45 tot 60 minuten onderweg is voor de theaterwandeling. Voor het buddyproject kán worden gekozen voor een kortere versie van de route.
 • Het vriest, gaat het buddyproject door?
  Houd rekening met kou, dus kleed u warm aan! Denk hierbij aan wanten, muts, sjaal, een dekentje; trek aan waar u behoefte aan hebt bij kou.
 • Het regent, gaat het buddyproject door?
  In geval van (lichte) regen gaat Wonderlicht gewoon door. De acts spelen gewoon door in weer en wind! Denk dan wel aan goede (regen)kleding.
 • Het stormt, gaat het buddyproject door?
  Wij hopen natuurlijk ook op een heldere avond vol met sterren, maar in het geval van gevaarlijke omstandigheden zullen we passende maatregelen nemen.
 • Is het gebied rolstoeltoegankelijk?
  De gehele route is rolstoeltoegankelijk. Het Bolwerk heeft een aantal steile en minder steile hellingen in de route. Voor het buddyproject volgen we waar nodig een alternatieve route, deze is iets korter en ontwijkt de steilste hellingen (bijv. Molen van Piet).
 • Zijn er toiletten aanwezig?
  Wonderlicht plaatst geen extra toiletten, maar in de omliggende horeca zijn voldoende sanitaire voorzieningen. Het buddyproject start en eindigt in de Grote Kerk, daar zijn ook (mindervalide) sanitaire voorzieningen beschikbaar.
 • Is Wonderlicht een gevaarlijk evenement?
  Wij nemen uw en onze veiligheid heel serieus, daarom werken we nauw samen met veiligheidsdiensten en de gemeente om Wonderlicht veilig te laten verlopen.

Contact

Vraagje?

Is iets je niet helemaal duidelijk met betrekking tot het buddyproject? Mail dan naar buddy@wonderlichtalkmaar.nl. Heb je een andere vraag? Mail dan naar info@wonderlichtalkmaar.nl.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.